keskiviikko 28. toukokuuta 2014

ONKO SINULLA VARAA JÄTTÄÄ RESURSSEJA HYÖDYNTÄMÄTTÄ?

"Yritys käyttää vain pientä osaa todellisesta potentiaalistaan."

Yritys on monella tavalla ihmisen kaltainen, eikä tietysti ihmekään, koska se on ihmisen tai ihmisten luoma. Yksi tyypillisimpiä asioita ihmiselle on hänen loputon potentiaalinsa; jokainen meistä pystyy paljon enempään kuin uskomme.

Sama tietysti pätee yrityksiinkin, mutta tietysti  kyse on jokaisen OMASTA näkemyksestä -- kukaan ei voi kertoa toiselle, mitä tämän tulisi tehdä oman elämänsä tai yrityksensä suhteen.

Tässä kohden monet tilitoimistot toimivat toisin ja syyllistävät yrittäjää siitä, mitä ongelmia hän käsittelee ja missä aikataulussa.


Tällainen tilitoimisto väittää tekevänsä näin auttaakseen asiakastaan.


Mutta onko todella näin... vain olisiko taustalla jokin toinen ilmentymä?

Kuten esimerkiksi ettei heidän menetelmänsä pysty kertomaan yrittäjälle niistä TILAISUUKSISTA, joita jokaisessa yrityksessä syntyy joka kuukausi? 

Tai että he pystyisivät löytämään ongelmat heti niiden synnyttyä, jolloin niistä ei koskaan ehdi kasvaa koko yrityksen elossapysymistä uhkaavia vaaroja.

Lopultakin tilitoimistoa valitessa kannattaa kysyä itseltään, onko varaa olla hyödyntämättä kaikkia resursseja ja potentiaaleja tässä taloustilanteessa?

Tai missään?

Korkeasuhdanteessa tavara ja palvelu tekee kauppansa koska luottamus tulevaisuuteen on suuri ja kasvun uskotaan jatkuvan. Silloin ostopäätöksetkin ovat herkässä. Silloin tietysti tilaisuuksia on paljon eikä uusia ehkä tule kaivanneeksikaan siinä määrin. Talous kasvaa, hyödynsitpä täyden potentiaalisi tai et.

Matalasuhdanteessa taas tapahtuu päinvastoin. Vältetään investointeja ja siirretään kaikkea, mitä vain voidaan. 

Silloin ero menestyksen ja menehtymisen välillä voi olla siinä, miten tarkasti yritys hyödyntää kaikki resurssinsa ja potentiaalinsa.


Piilottelevat potentiaalit


Yrittäjälle varmaankin vaikein asia maailmassa on uskoa, etteikö hän tuntisi omaa yritystään parhaiten maailmassa. 

Sinä olet yrityksesi luonut, rakentanut pala palalta, tunnet sen jokaisen pylpyrän ja rattaan ja systeemin... miten ihmeessä sinä et näkisi mitä potentiaaleja ja tilaisuuksia yrityksessäsi syntyy?

No, kyse ei olekaan siitä ettetkö tuntisi yritystäsi, vaan että tilaisuudet ovat syntyessään niin mikroskooppisia, ettei niitä yksinkertaisesti NÄE paljaalla silmällä. 

Ja valitettavasti nuo tilaisuudet harvoin jatkavat kasvamistaan ellei niitä löydetä saman tien ja hoideta sekä suojella ja kasvateta aivan kuten mitä tahansa muuta vastasyntynyttä. 

Kyse ei siis ole siitä, ettetkö tuntisi yritystäsi, vaan että tilaisuudet löytyvät vasta kun sinun tuntemuksesi yhdistetään konsultoivan tilitoimistopalvelun malliin, jossa valvomme yhdessä toimintasi avainlukuja ja löydämme niiden avulla alkavat positiiviset trendit niin ajoissa, että tuo tilaisuus on vielä hyödynnettävissä.

Paraskaan tilitoimisto ei siis yksin pysty niitä löytämään. Ja vastaavasti itseltäsi ne valitettavasti piilottelevat hyödyntämisen näkökulmasta liian kauan ilman tilitoimiston avainlukujen valvonta- ja analysointiapua.

Mutta yhdessä piilottelevat potentiaalit löytyvät!

Se, mitkä niistä hyödynnät, on oma asiasi, siihen ei tilitoimiston pidä puuttua, ellet sitten pyydä heiltä apua MITEN hyödyntää jotakin (tai mitäkin) noista yhteistyöllä löydetyistä tilaisuuksista.

Oleellisinta on, että TIEDÄT, mitä mitä potentiaaleja yrityksessäsi syntyy... ja tiedät siitä silloin, kun ne vielä ovat hyödynnettävissä. 

Etenkin matalasuhdanteen aikana se tarkoittaa enemmän varmuutta yrityksesi tulevaisuuteen. 

Ja tietysti, minkä oppii laihoina aikoina, se tuottaa entistä enemmän sitten, kun suhdanteet jälleen muuttuvat!

Jos oman yrityksesi piilottelevat potentiaalit kiinnostavat, niin lue nettisivustoltamme artikkeli "Yrityksen talouden avainlukujen seuranta ja analysointi

Tai ota yhteyttä, niin kerromme, miten voisit löytää yrityksesi luomat tilaisuudet nopeasti ja hyödyntää ne!


Potentiaalisi on suurin voimavarasi...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti