tiistai 29. heinäkuuta 2014

KÄYTÄNTÖJOHTAMISEN OPAS YRITTÄJILLE

Käytäntöjohtaminen ja ongelmien todellinen rakenne

Johtamisesta puhutaan jos mitä. Pk-yrittäjälle se on usein vähän outoakin juttelua, koska hän on lähtenyt yrittämisen tielle oman osaamisensa ja käytännön tekemisen valintojensa kautta.

Harvoinpa aloittava yrittäjä mitään kursseja käy, ainakaan yrittämiseen ja yrityksen johtamiseen liittyviä, vaan tarttuu vain toimeen kun tilaisuus tulee ja aika tuntuu oikealta.

Suuryritysten teoreettiset johtamisopit tuntuvat meistä pk-yrittäjistä aika kaukaisilta asioilta. Meidän yrityksemme ovat ainakin alkaneet näkymästä, jossa me istumme huoneessa, joka ON yritys, ja jossa me näemme kaiken, mitä tapahtuu!

Teoreettiset johtamisopit eivät toden totta sovellukaan pienille yrityksille, koska yleensä yrityksen johtaja on myös sen palveluiden ja/tai tuotteiden (suunnittelun ja tuotannon) ylin vastaava henkilö, eli hänellä on monta "hattua" päässään, eikä hän pysty vain istumaan johtajantuolillaan päätöksiä tekemässä.

Pk-yritysten kanssa puhutaankin ns. käytäntöjohtamisesta; katsotaan miten asiat ovat samalla kun tehdään varsinaista työtä, puututaan epäkohtiin missä niitä nähdään, ja annetaan kiitosta kun asiat sujuvat hyvin tai henkilöstö saavuttaa jotain erityisen haluttua tai arvokasta.

Tämä käytäntöjohtaminen on toimiva menetelmä, mutta vain niin kauan, kun todellakin PYSTYT näkemään kaiken, mitä yrityksessäsi tapahtuu. Moni yrittäjä uskoo vuorenlujasti pystyvänsä. Mutta todellisuudessa yrityksen tapahtumien lisääntyessä – tuotteiden tai palveluiden, asiakkaiden, myyntien, ostojen, toiminnan eri osa-alueiden eri vaiheiden – tullaan TODELLA nopeasti pisteeseen, jossa pinnan alla kehittyy asioita täysin näkymättömissä.

Tätä ei tietysti voi kellekään todistaa. Mutta sen voi itse päätellä muutamastakin tekijästä. Helpoiten se tapahtuu tutkimalla vähän ONGELMAN luonnetta.

Koska ongelma syntyy ja minkä kokoisena?

Ongelmat ovat vaikea asia meille jokaiselle. Yhtäältä nautimme niiden onnistuneesta ratkaisusta, toisaalta pelkäämme niitä. Toisten ongelmat on myös joskus helpompi (tai ainakin hauskempi) ratkaista kuin omansa.

Ongelmien pelko on oikeastaan siinä, että löytäisi yllättäen suuri, oman yrityksen menestystä tai jopa elossapysymistä uhkaava este tai pulma.

Pelko kohdistuu siis ongelman löytymiseen, koska pelko on epälooginen tunne. Todellisuudessahan ongelma tässä ei tietysti loogisesti ajatellen ole tuon pullonkaulan LÖYTYMINEN, vaan ettei se löytynyt jo paljon AIEMMIN.

Kun se löytyy, sille voidaan aina tehdä jotain. Mitä aiemmin se löytyy, sen helpompi – nopeampi, halvempi, mukavampi – se  on ratkaistakin.

Pelottavaksi ongelman löytämisen tekee siis että se on saanut KASVAA niin suureksi ennen löytymistään.

Käytäntöjohtamisen työkalut ja nopea ongelmien ja tilaisuuksien etsimisen toiminto kuukausittain

Käytäntöjohtaminen on ihan oma osaamisensa, tarkoitettu nimenomaan pk-yritysten vetäjille koska se auttaa sinua löytämään ongelmat PIENINÄ. 

Silloin ne on äärimmäisen helppo käsitellä.

Joka yritys kehittää myös tilaisuuksia, mutta valitettavasti niissä aika toimii toisinpäin kuin ongelmissa; mitä pidempään kestää löytää tuo syntynyt ja hyödynnettävissä oleva potentiaali, sitä vähemmän sitä voidaan hyödyntää. 

Itse asiassa tuo tilaisuuden ikkuna on auki vain tietyn aikaa, jonka jälkeen se taas sulkeutuu.

Näin siis olisi todella hyödyllistä kyetä tekemään jonkinlainen nopea läpikäynti yrityksen toimintojen avainlukuja seuraamalla, jotta SEKÄ ongelmat että tilaisuudet löydetään NOPEASTI, koska silloin niiden löytyminen on itsellesi kaikkein parasta.

Ja KUN ongelmia etsitään joka kuukausi, voit myös nukkua yösi rauhallisemmin tietäessäsi, että syntyvien ongelmien mahdollisuus pysyä piilossa kasvamassa on joko kokonaan tai lähes kokonaan poistettu!

Jos käytäntöjohtamisen periaatteet kiinnostavat sinua, niin
meillä on tarjota edullinen ja kiinnostava Käytäntöjohtamisen Opas yritysjohtajille. Se antaa sinulle perustat siitä, mitä voit tehdä yrityksessäsi edullisesti ja samalla antaa itsellesi huomattavasti paremmat mahdollisuudet menestykseen ilman suuria lisäkuluja –

 KLIKKAA TÄSTÄ LUKEAKSESI LISÄÄ KÄYTÄNTÖJOHTAMISEN OPPAASTA!


Jos linkki ei toimi, kopio selaimesi osoiteikkunaan tämä URL:

http://yrityskasvuun.info/opas.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti